Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Дали Корнелия Нинова ще е кандидатът на БСП за премиер и какво ще прави соцпартията с третия мандат, който ще й бъде връчен на 5 май от президента Румен Радев. Това ще решава днес Националният съвет на партията, който ще заседава съвместно с парламентарната група.

Повечето от социалистите са убедени, че именно Корнелия Нинова трябва да е кандидатът им за премиер. Много от тях ще настояват левицата да излъчи и състав на кабинет, независимо, че най-вероятно ще върне мандата. Спор има обаче кога да направи това - още на 5 май, при приемането му от президента, или се да изчака предвидения 7-дневен срок, което означава 11 май.

Oще по темата

При втория вариант ще се даде на парламента още една седмица живот. Че БСП няма да събере парламентарна подкрепа за свое правителство стана ясно още в четвъртък, когато бе обявено, че Радев е избрал именно столетницата за третия мандат. Всички останали парламентарни групи казаха "не" за подкрепа на БСП, а от ГЕРБ дори призоваха соцпартията да върне бързо мандата.

Единствено от ДПС обаче оставиха отворена вратичка за размисли с обяснението, че би било добре тези, които получат третия мандат, да се опитат да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики, припомня в. "24 часа".

Червените ще се съберат на "Позитано" 20 след празника за Деня на труда, който ще се проведе в Борисовата градина с митинг-концерт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Мария

преди 3 години

Тази от както е председател на БСП партията и е.за длъжника с 2 500 000 отделно са профукани всички субсидии,нямали пари да си плащат наема и щели.да се местят в по-малка сграда.Това го казват нейни съпартиеца а тя.се готви да.управ лявата държавата Мили Боже

65

ано

преди 3 години

Хайде приятели зад граница да си намерим по още една работа да увеличим пращането на пари за роднини че да има за Нинчето.Мй че идва Виденовото време.

64

Баба мара

преди 3 години

с нинова начело на бсп избори няма да спечелят за мен тя е внедрен човекда съсипе една партия ако си подаде оставката има някакъв шанс бсп да сеотлепи от дъното

fallback