Снимка: БГНЕС

Ние няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП - според нас отиваме към предсрочни избори. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след като стана ясно, че президентът Румен Радев връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителство.

Още по темата
"Доколкото разбрах мандатът не е връчен. Има изявления на президента, че третият мандат ще бъде връчен на 5 май на БСП. Ние от ДПС изразихме нашите позиции и начина на разчитането на изборните резултати, а именно ,че българските избиратели избраха промяната. Освен това имахме възможност да заявим нашата позиция, че партиите, които загубиха изборите, говоря за ГЕРБ и БСП, няма да ги подкрепим, ако предложат кабинет", заяви Карадайъ, цитиран от „Фокус“.

Той заяви, че връчването на трети мандат неслучайно е предвидено в Конституцията и с оглед на това би било добре тези, които получат третия мандат да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики.

"Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите", допълни лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase