Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Дали БСП ще се опита да състави кабинет, след като получи третия мандат от президента Румен Радев, ще зависи от колективните органи на партията. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в парламента.

Коментарът й идва след като днес стана ясно, че държавният глава е избрал БСП за третия мандат, който е последна възможност да се състави кабинет в рамките на това народно събрание. Както е известно, президентът е длъжен да даде първите 2 мандата за съставяне на правителство на първата и втората политически сили в парламента, а ако се стигне до трети мандат, той се дава по избор на президента на парламентарно представена формация.

Oще по темата
Заради решението на Радев днес от левицата ще проведат извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което трябва да вземе решение за дата и час за свикване на Националния съвет, където да бъде обсъдена ситуацията и да се вземе решение как БСП да постъпи с третия мандат.

На въпроса дали вече са водени разговори с други партии, Нинова отговори категорично: „Не! Първо решението ще бъде на нашите колективни партийни органи за това какво да предприемем“.

Лидерът на левицата отново подчерта, че разговори с ГЕРБ са изключени и не могат да се водят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Браво - дано поне те сьставят кабинет

27

САМО ДА ПОПИТАМЕ..

преди 3 години

КОРНЕЛА И БСП , ЛИ ЩЕ АКТУАЛИЗИРАТ БЮДЖЕТА ,БЕ....???!ЯСНООО....ГОТВИ НИ СИ КТБ-2.....С "ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО"!

26

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

СЕГА КОРНЕЛА ЩЕ ТУПА ТОПКАТА И ЩЕ ИСКА ...."ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕСТВО"..ХА,ХА,ХАААДЕМЕК---"ЕКСПЕРТИТЕ"... НА ДПС, СБАБИЧКЯН И ЧАЛГАРО.....ХА,ХА,ХАААААААА..АЙДЕ , ГЛЕДАЙТЕ СЕГА "КОМУНИСТИЧЕСКИ МАЙМУНДЖИЛЪЦИ".

fallback