Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Преди второто четене на промените в Изборния кодекс от ИТН внесоха предложение да се гласува по пощата още на първите парламентарни избори, които предстоят.

Oще по темата

Първоначалната им идея предвиждаше експериментално гласуване по пощата само за президентските избори, без да се зачитат резултатите от него. Сега обаче промениха мнението си.

Промените в Изборния кодекс, приети на първо четете, предвиждат отпадане на ограниченията за секциите зад граница, създаване на нов район "Чужбина", въвеждане се изцяло на машинно гласуване в гoлeмитe ceĸции, видеоизлъчване и видеозаснемане в избирателните секции и в изчислителния център.

Предвижда се още смяна на състава на Централната избирателна комисия, намаляване на състава ѝ и обжалваемост на решенията ѝ в максимално ĸpaтĸи cpoĸoвe.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

337

Анонимен

преди 3 години

Реално знаете ли колко пари харчат някои българи за да пътуват на всички избори от Турция до България и обратно, а така този разход няма да им се налага.

336

Анонимен

преди 3 години

От цялата фамилия само един гласува. Възможно ще стане да събере кодовете на всички и съответните данни и да гласува по пощата вместо другите. Не е нужно те да знаят. Ами в махалата? 99% за партията на тартора,

335

Анонимен

преди 3 години

Тази да си измие ГЛАВАТА! Не е успяла да се свърже с логопед, НО да си купи шампоан и след това да предлага *** идеи

fallback