fallback

ГЕРБ сезира Конституционния съд за наложения мораториум от НС върху част от решенията на правителството в оставка.

Мотивът на ГЕРБ е, че наложеният мораториум противоречи на Конституцията и с него се блокира работата на цялата държава.

Забраната, която прие НС, включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания на подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници и назначения в държавната администрация.

В неделя от ГЕРБ се заканиха, че ще поискат и оставката на Мая Манолова от ИМВ като председател на временната комисия за ревизията на управлението заради начина, по който тя, заедно с 4-ма членове на комисията, посетиха в петък държавното дружество „Булгартрансгаз“ и изискаха документация за проекта „Турски поток“.

Сега обаче се отказаха от намерението си.

„Истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че всъщност тази комисия е създадена само и единствено с предизборна цел“, коментира Дани Каназирева от ГЕРБ.

Според нея комисията единствено разиграва един цирк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

Тази много ме привлича като жена .Сладур е.

31

Читател

преди 3 години

Свърши хубавото време и хубавото "лято" за вас герберски скакълци.Тази от Дулово,след три месеца,ще е в историята от депутатстването си.Опушени фльо.ци днес, станаха фактори в управлението на държавата ни.Служебен кабинет,избори,съд,затвор,това очаква грабилите народа си по-вече от дванадесет години!

30

Анонимен

преди 3 години

Един нов кабинет немогат да сформира, но да спъват държавата с незаконни мораториумии го могат. Какви са тези заплеси в парламента? Защо взимат високи заплати за цялата пародия в пленарната зала?Депутатите също трябва да са с изпитателен срок.

fallback