Снимка: БГНЕС
fallback

Бюджетът за тази година няма се актуализира от правителството в оставка.

"Това не се налага, това което сме приели, ние си го изпълняваме", обяви финансовият министър в оставка Кирил Ананиев.

Въпреки това той не изключи новото правителство при усложняване на средата, да направи промени в бюджета.

Същото се отнасяло и за взимането на нов държавен дълг.

Ананиев съобщи още, че има ръст на постъпленията в бюджета от 3.4 % към март 2021 г. спрямо същия период на миналата година.

"По предварителни данни приходите, помощите и даренията по консолидираната фискална програма към март 2021 г. са в размер на 11 млрд. 348 млн. и 100 хил. лв, 23,8 % от годишния разчет. Съпоставени със същия период на предходната година, когато приходите в бюджета все още не бяха засегнати от негативните ефекти от избухването на пандемията, постъпленията към март 2021 г. нарастват с 370 млн. и 800 хил. лв., което представлява ръст от 3.4 %", каза Ананиев.

Общата сума на данъчните постъпления, включително приходите от осигурителни вноски, възлизат на 8 млрд. 830 млн. и 300 хил. лв., което представлява 23.8% от планираните данъчни приходи. Приходите от данъци и осигурителни вноски нарастват с 249 млн. и 600 хил. лв. спрямо отчетените за първото тримесечие на предходната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ЗАПОМНЕТЕ ТИЯ 8-млрд

преди 3 години

ТОЛКОВА ВИ ОСТАВЯ ГЕРБ ,ПРИ 2-ра ГОДИНА НА ПАНДЕМИЯ --БЕЗ НУЖДА ОТ АКТУАЛИЗАЦИЯ!ЩЕ ВИДИМЕ , КОЛКО ЩЕ ОСТАНАТ , СЛЕД ВЛАСТТА НА ЛЕЖАЧИТЕ ПО ТРОТОАРИТЕ , ЧАЛГАРИТЕ И КРУШОВСКАТА ***...ХА,ХААААА....ДА НЕ СЪМ ПРОРОК , АМА СИГУРНО ---КОЛКОТО СЛЕД ОРЕШАРСКИ!

10

Тези пет милиарда

преди 3 години

Отидоха в чекмеджето и във фирмите близки до ГЕРБ.Нито един лев не стигна до обикновения човек.

9

Анонимен

преди 3 години

Капон като напикано мушкато. След въпроса си на блондинка. Култово. От ДБ едва си прикриваха усмивките. Георги Ганев се държа като професионалист. Салфетката и той. И отправи предупреждение към гонещите мутри, че се заиграват с предизборни соц.законопроекти,дето ще разбият финансите на държавата.Гумен Речев до вчера искаше да харчим и задлъжняваме.Сега обърна палачинката.Представителя Мутри вътре предизборни били харчовете от началото на годината, а през цялото време обвиняваха, че не се харчело

fallback