Снимка: БГНЕС
fallback

Технически хаос, лични нападки и процедурни номера. Така може да се обобщи началото на новия 45-и парламент. На 15 април прагът на старата сграда прекрачиха новите 240 депутати.

Oще по темата

И от ден първи си пролича колко трудно ще е да се намери добрия тон. Едни от най-тежките разменени реплики бяха за отсъствието на Бойко Борисов при гласуването на оставката на кабинета и за разпускането на Националния оперативен щаб.

"Истината е, че това е най-интересният парламент, който България е имала. В някакъв смисъл това е уникален шанс. Винаги е имало една силна и доминираща партия, а сега е нужно да се седне на масата на компромиса". Това заяви пред Нова тв доцент Алексей Пампоров.

Според него, конфигурацията е много сложна и ако няма консенсус, парламентът няма да просъществува.

"Този път стана интересно и хората най-сетне започнаха да виждат, че политиката е нещо повече, заслужава си да се влезе в детайл. Нищо от предишните тематики не можеше да докосне хората. Английският парламент има много елементи на "шоу" и то няма как да бъде избегнато", смята PR експертът Георги Малчев.

По думите му, хората виждат, че има импулс за по-добро и промяна. "Това е най-хубавото нещо. Заслужава си всички да се обединим в една посока", каза Малчев.

"От 30 години обясняваме, че сме в преход, а самият той е знак за промяна", допълни Пампоров. - "Имахме уникален доайен, който се опита да контролира. В предишния парламент тонът и отношението беше много по-лошо. Поведението на ГЕРБ в предходния парламент го срина като институция."

Според него в сегашната ситуация има и надежда, че ще се върне вярата в парламента.

"Всички вървят в посока, че има неща, които трябва да се променят и осъзнаха, че няма прекалено много избори", каза още Малчев. По думите му, е важно да се види какви ще са приоритетите в икономиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 3 години

Нафталини!

113

Ти остави:

преди 3 години

Че обикаляте като глутница кучета да свиете нещо - ама нали се сещаш к'во се случи с ония дето ми докараха пет микроинсулта...Сети се к'во ще ти се случи по един или друг начин на тебе!

112

Анонимен

преди 3 години

интересно как тия не вземат малко да помислят за хората извън парламента за хората извън България а си гледат само техните си интереси едва ли за това ги избрахме да има служебен кабинет и нови избори само пари да се харчат и то в финансова криза

fallback