Снимка: БГНЕС
fallback

Днес Централната избирателна комисия /ЦИК/ ще обяви окончателния състав на 45-тото Народно събрание след проведения вот на 4-ти април.

Това ще стане по време на заключителна пресконференция, пише БГНЕС.

Ще бъде обявен окончателният състав на парламента, след като 22-ма кандидати, избрани в 2 многомандатни района, са заявили от къде ще реализират мандата си. Срокът,в който избраните в два района трябваше да заявят пред ЦИК коя листа желаят да представляват, изтече вчера. Ако не са го направили, Комисията обявява депутата за избран в първия район, в който той се е регистрирал за участие в изборите. 9 кандидати от листите на ДПС и двама от ГЕРБ-СДС включително Бойко Борисов, вече декларираха пред ЦИК, че не желаят да са депутати.

ЦИК вече обяви списъка с имената на новите депутати в 45-ото Народно събрание. Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, "Има такъв народ" с 51, а БСП с 43-ма депутати, ДПС с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

ГЕРБ направиха всичко възможно за ниска избирателна активност, купиха си всичко каквото можаха и пак не успяха. В чужбина и в София хората гласуват по съвест.

4

Словянин

преди 3 години

Ние не сме единни и това е най-големият ни грях. Бойко стори всичко, за да раздели народа. Вместо да си помагаме, си пречим. А вървим към малцинство в 13-вековната си държава. ЦРУ има сценарий да продължаваме да сме разделени. Простащината и примитивизмът доминират. Вчера гледам хвалят "Ченгене скеле". Връщат ни в 18 век. Необходими са ни високотехнологични производства, а не бабини деветини. Не се учим от високоразвитите държави, а от рудиментарни чувства.

3

Анонимен

преди 3 години

По стар ЦИКаджийски обичай са барнали резултата на ГЕРБ,но и това не им помогна.

fallback