fallback

Общ преглед
Мая Манолова и Татяна Дончева предупредиха, че съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" Николай Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на формацията.

Причината за напрежението стана изказването на Хаджигенов пред БНТ, че без гласовете на БСП няма да се формира парламентарна подкрепа.
Oще по темата
Според Манолова обаче мнението му е лично.

"Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията "Изправи се! Мутри вън!". Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме.

Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията "Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група. Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламетнарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на "Изправи се" след влизането ни в парламента", заяви още Мая Манолова.

Манолова скочи срещу Хаджигенов и заради твърдението му, че би станал министър, ако трябва да пожертва себе си.

"Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС", заяви Манолова. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група", категорична бе тя.

Манолова подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. "И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов", добави още лидерът на "Изправи се. бг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

492

Анонимен

преди 3 години

ВТОРОТО МАЯ ВТОРОТО. АБЕ НЕКОЙ ДА ЗНАЕ ДАЛИ МАЯ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ ИЛИ СИ ПИШЕМ НА ВЯТЪРА.

491

ДО МАЯ

преди 3 години

МАЯ КАТО ГЛЕДАМ 27 СТРАНИЦИ ПОЧИТАТЕЛИ ИМАШ. АКО ИМАТ ИЗБОР ДА ТЕ ОПЪНАТ ИЛИ РАЗПЪНАТ НА КРЪСТ.... КОЕ МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ ИЗБЕРАТ.

490

Анонимен

преди 3 години

Вече се видя, че тая мутра е вън. Сега да видим Фиги от кои мутри е, тия вътре или тия вън.

fallback