Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Всяко едно представително гласуване като това, на което станахме свидетели, винаги означава промяна. Как ще се приоритизира и подреди във времето тази промяна предстои да видим, но това, което няма да се промени и е хубаво, че няма да се промени, е данъчният модел и посоката на движение на страната. Това заяви Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), в ефира на предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"В предизборните програми на всички политически сили без "Има такъв народ" не присъства нещо, което да е радикално притеснително по отношение на данъчната система или приоритетите на страната като ОИСР, еврозоната или Шенген", каза още гостът.

Oще по темата

"В това отношение по-голямата част от тези партии, които влизат в парламента, изповядват едни и същи ценности", допълни Васил Велев пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Не съществува риск да се забави пътя към еврозоната. Риск съществува от забавяне на реформите най-вече в здравеопазването, енергетиката, антикризисните мерки в подкрепа на бизнеса и законодателните промени, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост, за който миналият парламент не постигна консенсус, а срокът за внасянето му в ЕК е 30 април", каза още гостът.

"Оперативните програми също са на финалната си фаза на доработване - те ще действат 9 години оттук насетне", допълни гостът.

По думите на председателя на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) бизнесът трябва да очаква от новия кабинет ускоряване на икономическия растеж; насърчаване на инвестициите чрез подобряване на правната среда и качеството на законодателството, сигурност на собствеността и стимулиране на предприемачеството.

"Необходима е промяна във всички тези сфери, ако искаме да имаме догонващо развитие - да ускорим икономическия растеж така, че да намалим изоставането си от останалата част от групата на бившите социалистически страни, които се отдалечават от нас".

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Превод

преди 3 години

Бизнесът все още не е платил на никой от ИТН.... но търсим начини. Ех,колко добре бе при тиквата..50 процента и правиш каквото искаш.

47

Левтер

преди 3 години

"Бизнесът" да се научи да плаща на час, както е в Европа. Също така е време да изкарате сивият сектор наяве, осигуровките реални...бандюги крадливи, и чак след това може да се наричате бизнес.

46

интересно

преди 3 години

партията на христо има дясна ориентация , БСП-лява, Мая- каквото се търси , Слави - не казва нищо за данъчна,фискална,социална политика, ромските гета,зелената сделка, статута на болниците,Съдебна реформа.....МИСТЕРИЯ .как ги виждате като коалиция ? Чии избиратели ще изтъргуват ? И за колко ? Ще разберем до месец. На печелившите -честито .

fallback