Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

До една година България ще излезе от икономическата криза, предизвикана от пандемията, прогнозира край Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов, цитиран от bTV.

Той обясни, че страната ни стои доста по-добре икономически от средноевропейското ниво и дори изпреварва някои държави от еврозоната.

Oще по темата

Министърът на икономиката обеща помощ за всички ресторантьори и засегнати административно бизнеси, но тепърва ще бъде обсъдено с браншовете как това да се случи.

Лъчезар Борисов участва в първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили край Пловдив. Той уточни, че вече се полагат специални усилия за подпомагане на индустрията за справяне с COVID кризата.

„Вече на пазара е и мярката през „Фонда на фондовете“, която е аналог и малко по-развита от тази на Българска банка за развитие. Това ще е една новост. Разбира се, продължаваме с нови мерки, които са в следкризисния период, които да подпомогнат възстановяване на икономиката по линия на производствена ефективност, ресурсна ефективност, енергийна ефективност. До края на годината ще бъдат налични три фонда с обща стойност 900 милиона лева“, обясни Лъчезар Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

И малко след като излезем от кризата, ще влезем в нова..Или ще влезем в новата, малко преди да излезем от предната..Чудя се кое от двете..

16

Анонимен

преди 3 години

Лъчезар Борисов да хвърля боб пак. България по принцип се удря по-слабо от финансовите кризи, защото е развиваща се държава с ишлемарска икономика. По-силно кризите се усещат в развитите държави, които имат високи нива на производство - западноевропейските, Югоизточна Азия, Китай, САЩ. Затова при нак кризите се усещат със закъснение - защото сме подизпълнител на западняците. Поръчките на основния изпълнител спадат, а ние все още продължаваме изпълнението на стари поръчки.Егати икономистите...

15

Анонимен

преди 3 години

България изпреварвала някои страни от еврозоната-----Хърватска на 1 януари 2024 год. влиза в Шенгенското пространство и сменя куната с евро.

fallback