Снимка: БГНЕС

"Възмутена съм от поведението на българите, които са предавали страната си. Ние няма да правим компромис с националната ни сигурност", заяви вицепремиерът и външен министър  Екатерина Захариева в интервю за Нова телевизия.

"Разследването на службите се води от няколко месеца. Защитата на националния интерес и опазването на нашите държавни тайни е приоритет за нас", категорична бе тя по повод  разкриването на мрежата за нерегламентирано събиране на информация в полза на Москва, действала на територията на България.

Още по темата
Захариева призна, че тепърва ще бъде направен анализ за типа на информацията, която е била изнасяна.

"Осем са вече руските дипломати, които са обявени за persona non grata. Това не е приятно, но друг изход няма. Всеки следващ също ще бъде обявен за такъв, ако не спазва правилата", закани се външният ни министър.

Екатерина Захариева коментира и поредният скандал с Република Северна Македония, този път по повод спрените книги в събота от страна от македонските граничните власти. "Мисля, че вече започват да се преминават всички граници. Все още чакаме реакцията на Северна Македония. Ние много пъти сме им казвали, че нещата няма да се случат по този начин. Те трябва да спрат кампанията си срещу България", каза Захариева.

Вицепремиерът подчерта, че "България никога и по никакъв начин не е искала промяна на съществуващите граници.

"Границите са такива, каквито са. Призовавам всички, които са подложени на тормоз, дискриминация и други проблеми в Република Северна Македония веднага да ни информират. Няма да оставим нито един сигнал без отговор", закани се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase