Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пакети с боб, ориз и брашно влизат в политическата агитация седмица преди изборите. Снимки с хранителни продукти с логото на политически партии се завъртяха в социалните мрежи.

Първи коментираха агитационните материали от ГЕРБ, които определиха кадрите като фалшива новина.

Хранителни продукти и календар с логото на ГЕРБ, както и подготвени за раздаване пакети, се виждат на двете снимки, за които  се твърди, че са част от политическата агитация в навечерието на парламентарния вот.

"Явно предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши преди изобщо да е започнала", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Оказва се, снимките наистина са на пакети с храна, раздавани от ГЕРБ като социални помощи за Коледа миналата година.

"Ето това, обърнете внимание на същата снимка, вижте датата 19 декември 2020 – инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. Ще ви покажа още една от декември миналата година, този път в Плевен – това са реалните факти", допълни още Георгиев.

От партията коментираха, че снимките били разпространявани  от други политически сили.

"Това, че те се сещат за хората и за избирателите си веднъж на 4 или на 2 години, когато има избори, е причината да имат доверие в рамките на статистическата грешка", обясни Това Биков от ГЕРБ

В социалните мрежи се появиха подобни снимки и за други политически партии. В един от пакетите е показана бюлетина, а в друг има плик с 20 лева. От замесените политически формации към момента не са коментирали дали снимките са автентични.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Гербаджиите си

преди 3 години

мислят, че всички са глупави като тях, затова излизат с тъ пи изцепки. И на децата стана ясно, че тези толупи купуват гласове, чрез пакети с храна. Тези пари ще излязат солени за Боко, ще ги излежи в затвора!

51

Анонимен

преди 3 години

Бананите не са аранжирани правилно - трябвало е да сложат само един с два портокала от двете му страни - така посланието ще стане ясно и за останалите 80% от беге населението.

50

Анонимен

преди 3 години

а от суджуците няма ли та ще давате боб , леща и олио

fallback