Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова призна в последния работен ден на депутатите, че мандатът на 44-ото Народно събрание не беше лек.  

„В края му обществото ни е изправено пред преодоляване на пандемията. В борбата с коронавируса живота си загубиха стотици лекари, сестри и персонала, но въпреки това здравната система успя да устои  на натиска“, каза тя.

Според нея това Народно събрание не винаги беше на нивото, което е нужно, защото политиците трябва да уважават и да разбират аргументите на своите опоненти и да представляват и хората, които не са гласували за тях.

„Често забравяхме, че обиждайки политическите си опоненти, обиждаме и онези, които са гласували за тях. Въпреки това не бива да пропускаме и моментите, в които бяхме единни. Успяхме да проведем успешно европредседателство, което отвори дебата за членството на страните от Балканите. Бяхме единни и когато въведохме извънредното положение, като по този начин предпазихме здравната система от колапс“, отбеляза Дариткова.  

„Надявам се че в следващия парламент ще има повее полета за консенсус и това ще зависи от усилията на всеки народен представител. ГЕРБ ще положи усилия за възстановяваме на нормалния диалог между партиите и различните институции. Готови сме да подадем ръка за единство дори да платим политическата цена за това“, обобщи тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Даридко

преди 3 години

Абе моме такива като теб от ГЕРБ , знаеш ли колко изчезнаха в изгнание, Фидосова, Цачева,сега сте наред ти,Деса от Дулово, Караянчева,и много други.лек път.

43

Тошо

преди 3 години

Г-жо Дариткова, а обратното вярно ли е.....да, ами защо излизате с негатива, толкова ли е трудно, да кажете "Когато уважаваме опонента си, уважаваме и избирателите му!Е, как е ?! По-добре я !

42

Самото съществуване

преди 3 години

На ГЕРБ е обида за всеки полу-грамотен индивид. Това е престъпна групировка тоест МАФИЯ, която превзе за тези близо 14г превзе държавата с помоща на такива като Дариткова. А ние като народ сме близо то типът " Дариткова"

fallback