Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Oще по темата

По думите му групата е била под наблюдение от септември.

Каракачанов допълни, че от дейността й непоправими щети не са нанесени.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас е била разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 3 години

Ако беше в САЩ това,днес щеше да е делото и да са в затвора извършителите и началниците им до министъра включително.

159

Читател

преди 3 години

Има инцидент във ведомството ти,ти като министър на минутата трябва да си подадеш оставка,вместо да се киприш тук и там,за да баламосваш най глупавата част от сънародниците ми,да гласуват за крадливата ти "войводска" партийка на следващите избори.Демагози,лъжци,охранихте се,живеете вече друг живот,трябва да сте далеч от властта за в бъдеще,за да има нужното равновесие в живота ни изобщо!

158

Анонимен

преди 3 години

Нека първо съдът разгледа провиненията и се произнесе, тогава ще коментираме. Факт е, че Прокуратурата на Гешев си позволява да публикува данни в пресата преди да е завършило предварителното производство и съдът да отсъди кое е вярно и кое - не. Преди септември 1944 г. известен шеф на полицията е бил Н.Гешев и той си е вършел доста добре работата. Тя се е отчитала с голям брой заловени и осъдени комунисти, не с публикации в медии. Хората на Ив.Гешев се отчитат със стотици написани томове и СпПр

fallback