Снимка: БГНЕС
fallback

Предстои разплащането на остатъчната сума от 51 млн. лева на фирмите и туроператорите, заявили дейност по отношение на 4% от оборота, отчетен през 2019 г. Това заяви министърът на туризма Мариана Николова на работното съвещание, свикано днес от премиера Борисов.

"Първоначалната сума беше изплатена, сега остава да бъдат разгледани и проверени съответно с Националната агенция за приходите съответствието на декларираните информационни масиви, за да може ние да разплатим сумата", уточни Николова. Тя посочи още, че контролът от страна на здравните власти по местата за хранене и настаняване е постоянен и стриктен.

"Да има критерии, по които всеки човек да е наясно как може да посети България. Още от сега да могат туристите в Европа, а и не само в Европа, да знаят какво е необходимо, ако дойдат на почивка в България. Така ще може и туристическият бранш да се подготви за дейността си", изиска премиерът Борисов.

Министър-председателят разпореди на Министерството на туризма и на Министерството на външните работи да се ангажират активно със създаването на този план, с който да се гарантира реализирането на летния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Кои фирми ? аз един лев не съм взела , няма работа ама си длъжен нап,ной ,че и качиха осигуровките .

2

Vij gi gospodi

преди 3 години

Na milqrderite davat milioni na xoricata po 50 leva za sux xlqb

1

Ура

преди 3 години

И един мормон завиваше шоколадите !!!

fallback