Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ обвиниха  левицата, че носи отговорност за престъпната група, за която е осъден брата на левия депутат Георги Стоилов - Илия Стоилов.

Стоилов беше арестуван вчера в Чехия, след като беше издирван с европейска заповед за арест. Той беше осъден на 7 години лишаване от свобода заради това, че е ръководел престъпна група за изнудване и рекет чрез физическо насилие.

Още по темата
"Стоилов е дарител на БСП, а през август 2018 г. той напусна България и се укрива. След изчезването на брат си депутатът Георги Стоилов каза, че той е отишъл в чужбина да се лекува, а не е беглец от закона. Каквото и решение да вземе БСП сега, то ще е закъсняло, защото през 2017 г. реши да сподели тази престъпност със своя другар и днес дължи обяснение", отсече Маноил Манов.

Той припомни, че депутати от ГЕРБ напуснаха парламента само заради съмнения за злоупотреби, а БСП не се разграничи от Георги Стоилов, който е бил съдружник на брат си.

"В края на настоящия парламент ние имаме очи да застанем пред избирателите си, вие нямате тази възможност, защото предпочетохте да се занимавате с черен пиар и компромати", скочи той.

В отговор Кристиан Вигенин обвини ГЕРБ, че демонстрира най-добрите фашистки традиции, в които търси отговорност на роднините на извършилите престъпления.

"Подобни декларации не ви помагат по никакъв начин. Това, което се демонстрира, е в най-добрите фашистки традиции, в които отговорността не е персонална, а търсим отговорност от роднините, които са извършили престъпления, част от които не са доказани. Ако всеки път ще пращате хора, трябва такива хора да бъдат спирани, защото правите внушения за престъпления на хора", заяви още Вигенин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase