fallback

Общ преглед
Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Oще по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

368

Брио

преди 3 години

Прави са си хората. Който го е шубе, да си седи дома. Трябва да имаме право на избор.

367

Tom

преди 3 години

До КикоАз не съм в този бранш, но стига говорихте наизуст. Заведенията ги затваряха още пролетта. Когато вече си бил в бюрото по труда, после ти дават по 9лв на работен ден или грубо 180-200лв на месец без значение дали си се осигурявал на 1000 или на 3000 лв. Я ми кажи как тези хора да издържат семейства, деца, възрастно родители със 180лв на месец? И те са хора и не че ги мързи, а просто не им се дава да работят.

366

Кико

преди 3 години

Няма да им стъпка в заведенията на тези измамници! При нормални условия е маркират 90%от приходите си сега ол-ле-ле! Бюрата по труда са отворени за плачештите!

fallback