Снимка: БГНЕС
fallback

Консултациите на Румен Радев с извънпарламентарни партии, обявени уж за датата на изборите, напълно свалиха маската на обитателя на "Дондуков" 2. Той покани партии и движения, създадени в последните години или месеци, повечето от тях проруски и свързани с протестите срещу настоящото управление. Но предпочете да забрави проевропейски партии с дългогодишна история. Това написаха в официално съобщение до медиите от пресцентъра на СДС.

Oще по темата
"Не сме засегнати ни най-малко от отношението му, защото мястото на СДС не е в тази компания от проруски, производни на БСП и пред заличаване, партии. Но то е доказателство за истинската цел на тези консултации. Поведението му доказва, че датата за изборите е параван, зад който се създава новия Отечествен фронт, под егидата на президента", пише още в съобщението на партията.

Според СДС "благовидният предлог за сбирките на "Дондуков" 2 се използва, за да се официализират срещите му с протестърските партии, на които Радев се изживява като лидер".

"Президентската институция никога не е употребявана за димна завеса и евтин фарс, както в момента! Ако Румен Радев има поне малко политическо достойнство, нека да си спомни, че по Конституция, тази институция  олицетворява единството на нацията, а не лични и партийни политически изгоди!", написаха още от СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

Анонимен

преди 3 години

Тази абревиатура събори държавата ни,която беше сред най стабилните балкански територии.Това е мухлясал,изпразнен от съдържание трибуквен "съюз",който е.ба мамата на обикновените българи,работили по 40-45 години за народното стопанство.От тези хайдуци тръгнаха мизерните пенсии,окастрени от тогавашният т. нар.командир.

251

Анонимен

преди 3 години

Не ми дреме за СДС. Изпята песен са. Проблемът обаче е принципен. Президентът има 3 неща да върши, най-общо - да обединява нацията, да изпълнява представителните си функции и да води дипломатична комуникация с други държави. Радев се проваля 3 от 3. И не знам дали е защото не ги може. По-вероятно, защото не му остава време за горните 3, а се занимава с други някакви неща...

250

Анонимен

преди 3 години

Нищоправещият др.Радеф си търси внимание....но няма вече балъци,съжалявам че си дадох гласа,но край.....

fallback