Снимка: БГНЕС

Пловдивски социалисти дойдоха в централата на БСП в София да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията. Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно. Те поискаха и среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче в момента не е в сградата.

Депутатът Георги Търновалийски коментира, че решението е противоуставно и членовете на НС са били подведени. По думите му изключването на Гергов може да бъде разгледано само от организацията в Пловдив, в която членува. От 18 декември той не е член на НС, отбеляза Търновалийски.

Това е репресия, това е натиск, удар не само срещу личността на Георги Гергов, посочи той. По думите му Гергов е доказан политик и бизнесмен, човек, който страшно много хора уважават.

Според пловдивските социалисти става въпрос за "война за листите" в Пловдив преди парламентарните избори. Присъстващите не искат да си тръгват, възнамеряват да изчакат Нинова, съобщи БТА.

НС на БСП го изключи вчера от партията. Според Корнелия Нинова той е свикал Областен съвет и е избран нов областен председател в разрез с устава. Според Изпълнителното бюро на БСП Гергов грубо е нарушавал уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове, уронвал престижа на партията, не работил за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase