Снимка: БГНЕС

Да се чуди президентът Радев как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите на друга дата, е грозно, заяви министър-председателят Бойко Борисов във Велико Търново, където посети СУ „Емилиян Станев“.

"Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинският протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят", посочи Борисов.

Още по темата
Той допълни, че и съседните ни страни, и почти цяла Европа, са в локдаун.

"Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим за темата за до 12-и клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението", заяви Борисов.

"28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, защото такъв човек в света няма", допълни премиерът.

Той подчерта, че икономическата прогноза е октомври месец светът да започне да се възстановява.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше във Велико Търново, посочи, че за първи път в бюджета за настоящата година общините получават допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв. "Диалогът между централната и местната власт е на много добро ниво. Със средствата за общините ще бъдат подобрени услугите, които местната власт предоставят на хората", посочи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase