Снимка: БГНЕС

Важен приоритет оттук насетне ще е превенцията и недопускане на нарушения, свързани с кампанията по ваксиниране. Гражданите отново трябва да имат водеща роля – да бъдат изключително внимателни, да не се поддават на "изгодни" предложения, както и да бъдат активни в подаването на сигнали към органите на МВР или прокуратурата. Това каза пред Dariknews говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Факт е, че имаме драстичен спад при телефонните измами. Това е благодарение на системната работа през последните години на Специализираната прокуратура и сектор "Измами" в ГДНП", добави тя.

"Трябва да отчетем, че има видим спад и при кражбите на моторни превозни средства, и при т.нар. конвенционална престъпност като цяло. Всичко това е благодарение и на стартиралите от началото на 2020-та година специализирани операции в цялата страна, които са над 1000", каза още тя.

"Нашата цел е търсенето на наказателна отговорност, когато са налице данни за престъпления и съответно има доказателства за конкретен извършител. Всичко друго е в полето на политиците, които, няма съмнение, се възползват от това. Ние обаче с политика не се занимаваме", каза говорителят на главния прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase