Снимка: БГНЕС
fallback

Рестартът ще дойде, надяваме се през месец май или юни да има ново начало. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Дарик, цитирана от Министерството на туризма.

"Моята обобщаваща дума за 2020 година е пандемия, а за 2021 година - рестарт", каза Николова.

Тя посочи, че имаме зимен сезон, но с безпрецедентни мерки. От понеделник започвам проверки по зимните курорти, за да видим каква е готовността на бранша за спазване на мерките и ще бъдем безкомпромисни в контрола, подчерта още вицепремиерът.

Приветствам решението на здравните власти ресторантите в местата за настаняване да работят, за да може да се осигури изхранването на гостите, зави министърът. И допълни, че има предвиден конкретен час, в който те ще са отворени и правилата ясно са разписани в заповедта на министъра на здравеопазването.

България има чудесни планини и зимни курорти, но е важно да запазим здравето и живота на хората, посочи още вицепремиерът.

Министър Николова припомни, че бяха разработени общи правила за дейности на зимните курорти и местата за настаняване, които са съгласувани със здравните власти и утвърдени с нейна заповед. По думите й важно е да има единен регламент, който всички да спазват, а в момента най-важното ще е строгият контрол.

Вицепремиерът Марияна Николова каза още, че София е предпочитана туристическа дестинация, което се доказва и от статистическите данни - през 2019 година градът е посетена от над 1,1 млн. туриста по информация на НСИ от местата за настаняване с 10 и повече легла. А в периода януари-октомври на 2020 година отчитаме 371 хил. госта в местата за настаняване с 10 и повече легла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ИзчезниТъпаОФСО

преди 3 години

До тогава цялата Шайка трябва да сте в Централните места- едни от вас в Централния Софийски затвор, други - в Централните софийски +++

18

Анонимен

преди 3 години

Тая коза не чува ли, че по време на пандемия е най-добре хората да си стоят по домовете, какъв туризъм я гони. Тя подстрекава в неподчинение и никой не и търси сметка. Що за министър е това. Калинка та дрънка.

17

Анонимен

преди 3 години

До Мммфренския го владее до съваршенство,с френски стигна и до министър.

fallback