Снимка: БГНЕС

Закъснява се с ясна информационна кампания за ваксинирането, смята заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер пред БНР

"Възниква въпросът защо изпълнителната власт, която има достатъчно правомощия, прехвърля решението към Народното събрание. Причините може да са прехвърляне на отговорност, презастраховане и неяснота“, смята Джафер.

Според мен е много важно дали България е готова да реагира логистично да се справи с подобен проблем. Днес в парламента предстои гласуване на проекторешение за участието на България в предварителни споразумения за покупка на ваксини срещу COVID-19.

Според д-р Джафер е притеснително постоянно обявяване на все по-нови и различни щабове, координационни центрове, планове и стратегии в хода на епидемията.

„Проблем е, че първо един проблем се отрича, после се признава. Дали не се закъснява с информационна кампания какво се очаква при ваксиниране? Хората трябва да направят информиран избор дали да се ваксинират“, подчерта тя.

Д-р Джафер предупреди, че се намираме в конкурентна среда, в която фирмите се надпреварват по отношение на време, а има компромиси по отношение на ефикасността и безопасността на бъдещата ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase