Бюджетът на следващата година има някои проблеми  с рамката, в която е изчислен. На него не трябва да се гледа като на кошница с пари, а като на политики и тук не се виждат такива. Това заяви бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин в предаването "Денят ON AIR".

"Дават се повече пари, но много изкривено, несправедливо и ще доведат до тежки щети върху много социални системи", заяви той.

Според него бюджетът очевидно е предизборен, като големите предвидени разходи са до март-април.

"Детските надбавки са един от примерите за лошо предвиждане на средствата. В пенсионната система е същото", коментира още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По думите му много хора ще бъдат ощетени.

"Има още един въпрос. Говорим, че догодина сме в криза. Кого трябва да подпомогнете? Естествено тези, които ще бъдат най-уязвени. Най-застрашени са тези, които не могат да си хранят семействата", посочи той.

Калфин изрази мнение, че в кризата "помпаме" чужди икономи, вместо да подпомагаме българската и заплахата много хора да останат без работа е реална.

"Ако говорим за справедливост, ако искаме сплотеност в обществото, трябва да кажеш "това са възможностите, ето на кого ще помогнем", това не се случва", каза още бившият социален министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase