Снимка: БСП
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че си играят политически игрички на гърба на хората.

Поводът за това станаха новите мерки, които вчера здравният Костадин Ангелов министър обяви, но с условието, че в сряда ще бъдат обсъдени на редовното заседание на правителството.

Oще по темата

„Сега чакат реакцията на хората, за да реши Борисов дали да е добрият и да пусне някои мерки, а други не. Играете си на доброто и лошото ченге, докато хората умират по стълбите и линейките“, скочи соцлидерката.

Според нея, за да направят управляващите хаоса още по-пълен, по никакъв начин новите мерки не са подкрепени с грижа за хората и бизнеса.

„Как ще компенсирате малките бизнеси, хората които остават вкъщи заради онлайн обучението на децата им“, риторично попита тя.

Нинова настоя мнозинството в НС да не обсъжда днес държавния бюджет, защото вече е неадекватен на новите условия.

Тя настоя социалните и икономическите мерки, които ще компенсират новите ограничения, да бъдат заложени в него и чак тогава да се приеме окончателно макрорамката.

Лидерът на опозицията обвини още правителството, че не е изпълнило решението на НС от 22 октомври, според което в срок от 1 месец МС трябваше да актуализира и приведе в действие Националният план за готовност при пандемия.

„Този срок изтече, а правителството не е актуализирало и не е привело в действие националния план. Това е още едно доказателство, че когато Борисов управлява, НС съществува проформа. Той убива институциите и управлява авторитарно“,  скочи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Пенсионер

преди 3 години

Брей , много вижда тази Нинова ! А да саботираш всичко което прави законното правителство само да се добере до властта какво е ?

152

Не трий

преди 3 години

Корни обича Баце.

151

българин

преди 3 години

До 173. МНОГО ГРЕШИШ! Другарката Нинова е полезна само за др Борисов члена на ЦК на БКП! И Министър председател на Републиката която кучета я яли вече!!! Не мога да приема един БИВШ ЧЛЕН НА МРАКОБЕСНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ след 1989 г СДС.Да стане Член и " РЪКОВОДИТЕЛ" на Партия която е СТОЛЕТНИЦА ОТ БИВШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ! ТАЗИ ДЪРЖИ НА ВЛАСТ др Борисов! Ако утре тя си тръгне.др Борисов след седмица ще падне! Чрез НЕЯ той " насъскваше" до днес елементарната рая от млади хора помнещи само него!ФАКТ!

fallback