Снимка: ВМРО

Радикалният ислям да се криминализира и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана. Това са част от предложенията за промени в Наказателния кодекс, които депутатите внесоха днес в деловодството на Народното събрание.

Сред исканите изменения е и намаляване на имуществената стойност на откраднатите вещи да падне на стойност до една работна заплата за налагане на ефективно наказание, както и увеличаване на размера на глобите за тези деяния.
Да се криминализира радикалният ислям е позиция, която ВМРО отстоява от години. Мотивите не са се променили във времето, припомнят от пресцентъра на партията.

Идеологията „радикален ислям“ има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото, мосочват воеводите.

Според тях т.нар. интеграция на мигрантите на Стария континент официално се е провалила, а европейските лидери са си отгледали поколение псевдоевропейци, което ще затрие културата и ценностите на християнския свят, ако не се предприемат сериозни мерки.

Три години по-късно тези мотиви изглеждат все по-силни и достоверни. Три години по-късно ние от ВМРО сме убедени, че криминализирането на радикалния ислям трябва да намери място в дневния ред на Народното събрание.

По отношение на пределите на неизбежната отбрана ВМРО също има своята последователна позиция назад във времето. За съжаление, примерите на хора, които са били жертва на посегателства, а след това са се превръщали в обвиняеми, плащайки глоби и лежащи по затворите, защото са защитили имуществото си, са не малко. Ето защо за нас справедливата редакция на сега съществуващите текстове в НК трябва да изглежда по следния начин: Няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем.

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 3 месеца

Популистите не могат да защитят нищо. Те могат само да лаят това, което ще се хареса на колкото се може повече хора. Като да обещаеш предизборно средна пенсия от 1000 лева, примерно. Изпълниха ли го ОП след цял мандат на власт. След изборите тия обещания се забравят и така до следващия път.

86

Христо Христов

преди 3 месеца

До 83

Експертите в брюксел дет спонсорираха ислямския тероризъм в лицето на чатаев и ислямска държава ли?!

Аман от неграмотни овце.

85

Христо Христов

преди 3 месеца

А радикалната либерастия кога?