Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата няма да пести средства за осигуряването на апарати за извличане на кръвна плазма, която може да е животоспасяваща при лечението на пациенти с COVID-19.

Oще по темата
Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще стартира процедури за закупуването на още от необходимите машини.

"Министър Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има възможност за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив", написа той в профила си в социалната мрежа.

Борисов съобщи, че отделно от ГЕРБ ще заделят от партийната субсидия 150 хил. лв., с които ще се закупят и допълнителни два апарата за извличане на плазма.

"За да сме солидарни, взехме решение да организираме кампания за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който отговаря на условията, да бъде дарител. Така може да спаси живот. Нека да сме единни и задружни", заяви Борисов, който също се зарази с вируса и е под карантина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Боц!

преди 3 години

А Баце ще го боцнат ли за плазма или ще му подарят една 100 ", за да си я "боцне" на стената у Банкля и да си гледа Шампионската лига?

180

Анонимен

преди 3 години

този уби държавата, за да не загуби изборите ще пламне цялата държава.Италия с 60 милиона имаше по 1000 умрели дневно, ние сме 6 милиона с 106, тоест сме на нивото на Италия от пролетта. А дебббилла Борисоффф само шикалкави.Тотална анархия с министри пудели.

179

ШАШ У КОЧИНАТА

преди 3 години

БОРИСОФ ИМА ДВОИНИК ТИКВАТА ОМРЕЛА ?

fallback