Снимка: БГНЕС
fallback

Има предприети мерки срещу разпространението на коронавируса у нас и те са доста по-различни от март месец. Правителството успява да управлява кризата и има редица доказателства за това, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

Сега държавите от ЕС избират мерки, като се опитват да минат с минимум икономически щети. Ние се стремим към същото, образно казано - да се движим по ръба на бръснача, каза още той.

По думите му управляващите имат списък с допълнителни мерки, но на този етап няма да бъдат предприемани. За да се случи това, трябва да има увеличение на броя на заразените и увеличаване на смъртността.

"Не искам това, което се случи в началото на годината в Испания и Италия, да се повтори тук. Ще направим всичко възможно да го предотвратим, допълни вицепремиерът.

Дончев изрази съмнение в ефективността за свикване на КСНС заради ситуацията с коронавируса, както предложи Цветан Цветанов.

"При този труден институционален диалог, не знам как би изглеждал такъв съвет. Досега ние не сме чули никаква конкретна позиция от страна на държавния глава", смята той.

Според него, въвеждане на тотален локдаун след тази трудна пролет, ще е много тежък удар върху икономиката.

"Ако ние като общество и държава искаме да сме по-богати, по-добре икономически, има само един път - да произвеждаме по-скъпи неща, такива каквито другите не могат, а не на ишлеме, не в по-евтин вариант за производството, обясни вицепремиерът. За това обаче е нужно икономиката да се развива в три основни направления - декарбонизация, зелена икономика и тотална дигитализация", заяви вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

Анонимен

преди 3 години

От снимката помислих , че е вокала на - продиджи пьк тои бил нашия - продиджи

209

Анонимен

преди 3 години

направо си е нокдаун ,а тулупа само плямпа пред камерата на лаптопа.

208

шмatka

преди 3 години

За какъв локдаун приказва тоя? Ми че то тази жалка държава от 30г е не в локдаун ,48998ами и върви към пълно унищожение!

fallback