Снимка: БГНЕС
fallback

Поради липса на кворум парламентът няма да работи в сряда.

От БСП и ДПС отказаха да влязат в пленарната зала и да се регистрират, каквато е практиката им в последните седмици.

Въпреки това, досега мнозинството успяваше да събере кворум, но днес не достигнаха двама депутати.

В 9. 00 ч. се регистрираха 119 законотворци. При повторната регистрация в 9.15 ч. броят им беше същият, а за да започне пленарното заседание са нужни 121.

Председателят на НС Цвета Караянчева направи забележка на социалистите.

„Колеги от БСП, не надничайте през вратата, когато имаме кворум ще ви кажем да влезете в залата, ако ви е интересно влезте и се регистрирайте“, призова тя при втората регистрация.

„Работата на парламента е въпрос на отговорност, а не на политически страсти“, обърна се още тя към тях, но въпреки това левите депутати не се регистрираха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ПроСоТо

преди 3 години

значи пак бсп им били виновни.Хубаво,но когато вкараха за разглеждане ТИКВОСЪЧИНЕНИЕТО,на майтап наречено "Проект за нова конституция",бесепарите пак ги немаше.Но успяха тогава да съберат "кворум"..Сега-не..Значи има друга причина,не е САМО бойкота на бсп и дпс.но нали трябва да обвинят "опозицията"..Впрочем,тая кърджалийската...май страда от амнезия и е "забравила" по времето на Орешарски как гербаджиите,начело със Сейбията им,не влизаха повече от месец в НС...

10

Ввв

преди 3 години

Това е смешно и безотговоено от страна на опозицията.. Преди ревяха, защо затварят парламента сега в това време на болни и контактни се правят на ни лук яли ни лук мирисали..

9

Липса на наличност

преди 3 години

Ами *** да предложи на хелоуинската тиква да подава оставката на правителството най-после, набързо правите процедурата с мандатите, разпускате парламента и си се прибирате на село за Коледа.

fallback