Снимка: БГНЕС
fallback

След като падна от 20 на 9% ставката на ДДС за храна и напитки, предлагани в заведенията за хранене, сега управляващите склониха да намалят данъка и за храна, която се доставя по домовете.

ГЕРБ ще внесе тази законова поправка, стана сно сед среща на шефката на депутатите от Даниела Дариткова, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова и Ричард Алибегов от  Българска асоциация на заведенията.

Oще по темата
Според Дариткова новата мярка е абсолютно в контекста на всички останали, които целят да подпомогнат бизнеса по време на коронакризата.

Мярката ще е временна като срок й на действие ще е до края на 2021 г.

Това ще струва на бюджета 15 млн. лв.

„Намираме се в сложна ситуация. От месеци изготвяме проекти за намаляване на ДДС за доставки по домовете. Скоро ще се наложи изцяло да работим изцяло по този начин най-вероятно. В цяла Европа се случва това намаление на данъчните ставки“, каза Ричард Алибегов.

По думите му браншът е готов да работи при намалено работно време, какъвто анонс направи кметът на София Йорданка Фандъкова. Според него вечерният час ще бъде 23:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Янка

преди 3 години

Само и единствено в сектор туризъм, това не е приложимо, защото потребителите ще бъдат лишени, от удоволствието да посещават хотели и заведения.

28

Иво

преди 3 години

И другите партии трябва да го подкрепят.

27

баба мара

преди 3 години

а краиният клиент ще си плаща 20 процента за доставената пред вратата хранаприготвена от продукти с изтекъл срок на годност хаиде няма нужда

fallback