Снимка: Facebook
fallback

Премиерът Бойко Борисов посочи, че повишаването на рейтинга на България от Moody’s е поредното международно признание за фискалната ни политика. Това написа той в пост във Facebook.

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи.

Oще по темата

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, оцени Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

492

Анонимен

преди 3 години

Е след като резолюцията е едно нищо, защо последва наглата и скъпоплатена от нас лъжа за промяната на рейтинга?Колко време можеш да лъжеш цял народ?Такава изцепка забърква поредния международен скандал и срива доверието на всеки, решил да инвестира в България. За "простия нород" не ми се говори... Оставка за мутренския разврат и деморализирането на народа.

491

Христо Христов

преди 3 години

До 529 "Moody's waited even longer, downgrading Lehman one business day before it collapsed."...Лъжете тролчетата на тиквата, лъжете!

490

учен

преди 3 години

Това което казва " МУДИС " ....и ние си го знаеме и чустваме ! БЪЛГАРИНА живее все ПОДОБРЕ !!! ....Тази година на 2 пъти по 4 дни в Гърция.....догодина на Малдините и фр. ривиера ( където ходат само " олигарсите крадливи " . ................................БРАВО Б.Б. !!! ........БРАВО и на нас - БАЧКАМЕ яко ....ЖИВЕЕМ все повече като ЕВРОПЕЙЦИ !!!

fallback