fallback

Общ преглед

След като се отцепиха от парламентарната група на БСП, Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов, трябва да напуснат и парламента, защото вече не представляват левите избиратели. За това настоя лидерката на партията Корнелия Нинова.

Oще по темата


"Няма да даваме оценка за тяхната работа. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин с пряк избор на председател. Красимир Янков и Валери Жаблянов получиха малко гласове, това е категорична оценка за досегашната им работа. Следваща оценка получиха на конгреса и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет", коментира тя.

Според нея мотивите на шестимата отцепници не са ценностни, както декларират, а властови.

"Сега, когато не са на ръководни постове напускат партита, но ако бяха избрани за членове на Националния съвет нямаше да напускат и това поведение е обидно за десетки хилядите социалисти, които работят за партията, а не се борят за постове", обвини соцлидерката.

Тя е убедена, че заявката им, че ще останат независими депутати, за да не излъжат избирателите си, не отговаря на истината, защото организациите откъдето са излъчени, искат те да напуснат парламента.

"В момента те не представляват никого освен себе си и трябва да напуснат незабавно, защото нямат място в парламента като депутати и трябва да освободят местата за следващите", настоя Нинова.

Тя призна, че не знае дали шестимата ще правят свой политически проект, но според нея е факт, че така наречената вътрешна опозиция в БСП с напускането си се осветява и показва истинското си лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 3 години

За да членуваш в дадена партия или си голям ***, или имаш мноооого голяма изгода!

39

Анонимен

преди 3 години

Поне имат капка доблест да напуснат *** червена помийна яма.

38

отровна гад

преди 3 години

Уйде коньо у ряката!Задава се Велико народно себрание, а после и правителство ББ-4, ББ-5 и т.н.

fallback