Снимка: БГНЕС
fallback

"Докладът не е за това правителство, а за България такава каквато е и такава, каквато я вижда Европа. Европа вижда напредъка и постигнатото в борбата с корупцията. Отчита се, че в резултат на взаимодействието на изпълнителната и съдебната власт са повдигнати обвинения на кметове, министри, зам.-министри и др."

Това заяви пред bTV шефът на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова във връзка с мониторинговия доклад на ЕК за страната ни за върховенството на закона. Тя допълни, че правителството чете критиките и се съобразява с тях.

По думите й върховенството на закона не е само функция в дейността на главния прокурор. "Тя е функция на всички елементи на държавата. КПКОНПИ е иззела имущество за над 3 млрд. лева и това се отчита в доклада", каза още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ определи доклада като обективен.

"Има положителни характеристики, както и критики, които могат да бъдат решени чрез законодателни действия на изпълнителната власт. Изпратили сме искане за становище за функцията на главния прокурор и начин, по който да бъде контролиран, до Венецианската комисия. Продължаваме да усъвършенстваме законодателството по отношение на корупционните практики", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Пардон

преди 3 години

Червени кхмери! Само така могат да се нарекат извършили геноцида срещу българския народ! Това си беше ГОЛОДОМОР! 3 долара пенсиите, а заплатите 6 долара при Виденов! Щом това искате!

68

Поне от Живков

преди 3 години

Насам сме нямали по-добри управление. Но от 80-те до Орешарски - България загуби над половин трилион долара от приватизацията, съсипването и разграбването на цялото стопанство, последвалата емиграция на над милион млади българи реализирали се успешно в чужбина, но омерзени от оставилата ги да гладуват въпреки образование и ценз България на червените камери! Такива неща не се оправят с два-три непълни мандата, пък ако ще и на най-голямото светило!

67

Адда

преди 3 години

За цялата си история България никога не е била управлявана от правителство състава на което на 100% са олигофени. Станахме за посмешище на света. Оказахме се най некадърна та нация в света, единствена вървяща против себе си. Срам ме е че съм българин.

fallback