Снимка: БГНЕС
fallback

Брифингите на Националния оперативен щаб ще бъдат всеки четвъртък в Министерски съвет, ще ги води министърът на здравеопазването, а шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски ще води брифинга, само когато се налага. Това обясни пред bTV здравният министър Костадин Ангелов.

Oще по темата

По думите му ситуацията с коронавируса в България е под контрол и няма здравна криза - от всички европейски страни българската страна е на 26-о място от 29 страни в ЕС.

Министърът обясни, че страната ни е била на второ място по заболяваемост, но в момента ситуацията е контролирана и хората могат да бъдат спокойни.

За последните два месеца броят на болните не е променян - а около 45 са в интензивните отделения.

"Не е проблем увеличението на случаите последните две седмици. Няма притеснение за ситуацията в българските училища, няма планове за затваряне на училищата през октомври", добави министърът.

Той е категоричен, че няма да има въвеждане на КПП-а на този етап и остават само основните мерки - трите ДДД.

"Мерките ще останат такива до момента, в който не се налага промяна", категоричен бе Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен: така ще разберете важните неща, укривани от подставени лица (чадъри на т.нар. директори) в повечете институции на административната ни система и обществото като цяло. Ако не предприемете проверки и не вземете съответни мерки, потвърждавате нашето убеждение, че ръководителите нехаят организирано!

124

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен: Болницата се управлява авторитарно от профан със селяндурски манталитет, подпомаган от интриганти-доносници, които с цел лично облагодетелстване пречат на стремежа ни за адекватен, ефективен и справедлив подход в този труден период!!! Това е нетърпимо! S.O.S! Правете повече изненадващи проверки в здравните заведения, говорете с хората на място, така ще разберете важните неща, укривани от подставени лица (чадъри на т.нар. директори) в повечете институции на административната н

123

Анонимен

преди 3 години

До responsibility: доскоро наричаше "фискалния бон" - "фиксален"(?!). Изработените свръхчасове се "съкращават", за да не се изплащат на персонала в окончателните, но фалшифицирани работни графици - особено за м. август 2020 г. "Директорът" тръби: "Няма пари", нехае за съдбата на тежкоболните и се отнася цинично към персонала, особено медицинския... До миналия месец никой от медиците в интензивно отделение не беше излизал в отпуск от началото на пандемията...Болницата се управлява авторитарно!

fallback