Снимка: БГНЕС
fallback

Редица емблематични имена отпаднаха от ръководството на БСП след проведения през уикенда конгрес. Сред тях са бившите лидери на партията Михаил Миков и Сергей Станишев, бившият председател на парламента Георги Пирински, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, както и знаковите бивши депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Oще по темата
Зам.-председателят на ПГ на социалистите Крум Зарков категорично отхвърли думите на Сергей Станишев, че партията е "вождистка". Депутатът бе категоричен, изборът на лидер не е бил предопределен.

Зарков определи случилото се на конгреса като обновление на партията и посочи, че е нормално опонентите при прекия избор да не съберат доверие в конгреса.

"ПГ на БСП трябва да продължи своята активна дейност и възможно най-бързо да подпомогнем за свалянето на едно вредно правителство и изграждането на нов политически облик. Това без модерна БСП не може да стане и мисля, че сме на прав път", обясни той предд bTV.

По думите му в новия национален съвет на БСП влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

БСП ще е пред ГЕРБ

преди 3 години

Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент и има два пъти повече депутати и два пъти повече кметове на последните избори. Ограничи мандатите на депутатите (и председателя) от БСП до два, и така премахна "вечните" депутати. Така че не случайно я преизбраха. С нея БСП върви напред и най-вероятно на следващите избори ще се окаже първа политическа сила.

29

Курнелия готви...

преди 3 години

Голяма готвачка се oказа другарката ***. Сготви цялата партия Бсп. Загуба след загуба на избори. Очертава се нова. Да ви е честито другари...

28

Време за промяна

преди 3 години

До Каракачамаков: Много си се загрижил за БСП, Карачамак. Но в БСП Корнелия Нинова въведе мандатност, включително и за председателя, пенсионира "вечните" депутати. Това е обновление, което всяка демократична партия би трябвало на направи.В ГЕРБ това няма как да се случи. Там Бойко е единствен и неповтпорим.

fallback