Снимка: Istock

Продукти:

  • 600 г тиква
  • 250 г картофи
  • 200 г лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • 50 г масло
  • 50 г бекон, нарязан
  • 2 листа градински чай, нарязани на ситно
  • 1 стрък розмарин, нарязан
  • 2-3 стръка магданоз, нарязан
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • Настърган пармезан
  • Сол и черен пипер
  • Крутони по желание

Приготвяне:

Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Обелете картофите, нарежете и тях. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте мазнината в тенджера. Запържете бекона. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато. Добавете тиквата и картофите. Гответе, докато започнат да омекват.

Добавете градинския чай, розмарина, магданоза и бульона. Оставете да заври, намалете котлона и покрийте. Нека къкри около 35 минути.

Сервирайте супата поръсена с пармезана и крутоните. Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase