Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback
Около 10-15% от полицаите, които охраняват протестите в София са командировани от провинцията. Броят им се мени съобразно нужните и те не участват всеки ден в опазването на реда по време на демонстрациите. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на МВР шефа Христо Терзийски.
Oще по темата
Охраната на протестите се осъществят основно от СДВР и служители на жандармерията. Броят на ангажираните в дейностите по опазването на реда се променя всеки ден според определената степен на риска – ниска или висока.
 
Въпреки това се налага силите да бъдат допълнени и с полицаи от провинцията, защото протестите не са регламентирани, не са изпратени уведомления до Столичната община и реално липсват организатори, които да поемат отговорност по охраната.
 
В същото време в социалните мрежи се оправят призиви за ескалиране на напрежението, което води и до сблъсъци с органите на реда. Организират се и автобуси, които да превозват участници в акциите в Триъгълника на властта от провинцията.
 
Полицаите от останалите градове в страната се командироват за съответния ден за участие в конкретната акция. Ако се налага да пренощуват в столицата, те се наставят в общежития на Академията на МВР и в хотели.
 
Колко струва това на държавата все още не може да се каже, защото не са готови финансовите отчети за направените и предстоящи плащания за командировъчни и настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 3 години

15% от полицаите на протестите командировани от провинцията.99% от протестиращите командировани от провинцията.За протестиращите подсигурен хотел катун. Ресторант Крак мак Uymmy.Баня и тоалетна йок.Колко струва това на Фигуранта, Черепа и Вълка-за сега е рано да се направи разчет, защото до месец март ще се оръсят още.Спонсорите официално преведоха 100 000лв. в сметката на Хаджи-женчо.Но парите свършиха от нецелесъобразно развихряне на весел хепънинг-замерване с храна на сгради.Некадърници!

89

х

преди 3 години

Да, Ние не виждаме астрите на всеки възможен булевард, както и дупенцата дето са назначени и чупят вратове в тях (задължително по 2-***), които доста бездействат и гледат странно?Нова мода, брада, татуси, ама наглото държание няма как да го сбъркаш... Всички ги виждаме......

88

ЧИТАТЕЛ

преди 3 години

Кжлкото повече полицаи зад тези "протестери", толкова повече кражби из къщите.Целта на онзи от президенството е всячески да тормози населението.Докато полицията пази безделниците, крадците ще шетат из домовете ни!!!

fallback