Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите от ДПС и БСП не се регистрираха в началото на днешното пленарно заседание. Въпреки това и проблемите със системата за регистрация, които имат законотворците в новата сграда, в която заседават, мнозинството събра нужния кворум.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни, че депутатите от движението няма да се регистрират заради промените в Изборния кодекс, които ще бъдат обсъдени днес.

Според него проектът на ГЕРБ за Изборен кодекс не решава нито един проблем, а само създава предпоставки за хаос и фалшификации, категоричен бе Карадайъ.

„Конкретната причина е машинното гласуване и хаосът, който се създава с промените в закона. Този наложен от ГЕРБ проект е отстъпление от честността, прозрачността и демократичността на изборите. ДПС е за елиминиране на недействителните гласове, елиминиране на субективния фактор при броене на бюлетините, елиминиране на грешките в секционните протоколи, без да се елиминира възможността за хартиено гласуване, както искат от ГЕРБ. Тези проблеми биха се решили чрез машинно преброяване на бюлетините и машинно разпечатан секционен протокол. Така наложеният проект на ГЕРБ на Изборен кодекс не решава нито един от проблемите. Напротив създава предпоставки за хаос и фалшификации“, предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

гост

преди 3 години

Гласуването с хартия е удобно заради възможността едни и същи хора да гласуват по няколко пъти. При машинна обработка на гласувалите, веднага лъсва манипулацията. Прозрачни *** - всичките *** вън!

20

О хо

преди 3 години

ДПС = ДС = КРАДЕНЕ ДО ДУПКА

19

тъпото

преди 3 години

До гербисто-патрии така от 1 човек - два гласа. много едобно за бсп

fallback