Снимка: БГНЕС

Проблеми съпътстват днешния исторически вот за председателското място на БСП.

Наложила се е смяна на изборните помещения по места, тъй като кметове и кметски намесници са нарушили предварителните споразумения и не са дали достъп до тях, заяви заместник-председателят на Централната комисия по провеждане на прекия избор в БСП Румяна Сидерова по време на пресконференция.

Още по темата
Тя допълни, че жалбите са около 50.

"Жалбите могат да бъдат групирани в няколко групи. Една от групите, това са жалби относно сменени изборни помещения. При извършените проверки от ЦИК се констатират, че подмяната на помещения в съседни такива или дори гласуване пред самите помещения се е наложило поради обстоятелство, че кметове и кметски наместници, които не са от БСП, са нарушили предварителните споразумения и не са дали достъп до уговорените помещения за гласуване, които са били своевременно разгласени", каза още Сидерова, цитирана от „Фокус“.

По думите й заради това на места изборите са започнали по-късно от предвиденото.

"Другата голяма група жалби е относно това, че някои общински съвети не са разгласили графиците на мобилните секции", коментира още Сидерова.

Заместник-председателят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор поясни, че е имало в началото на изборния ден агитационни материали на масата за избора, но впоследствие те са били отстранени.

Нарушенията в изборния ден в БСП не могат да повлияят върху изборния резултат, категоричен бе председателят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор в БСП Емил Войнов.

По думите му окончателните резултати вероятно ще станат ясни към края на утрешния ден.

Към 11 часа 38.69 % е избирателна активност на вътрешнопартийния избор в БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase