fallback

Кой ще е следващият лидер на БСП? Броени дни остават до избора му, а темата коментира председателят на столичната организация на партията Калоян Паргов.

"Когато се правят избори, обикновено има среща между кандидати, които трябва да убедят избирателите си защо трябва да гласуват за тях. Предстои да видим дали решението им е окончателно", заяви Паргов в ефира на "България сутрин".

Той изтъкна, че обществените сътресения в момента изместват вниманието от случващото се в БСП.

Oще по темата
"Вчера си направих извода, че не сме узрели за прекия избор на лидер. Ако не беше тази ситуация в държавата, фокусът върху БСП щеше да е доста по-голям. Медиите щяха да го отразяват доста повече. Актуалните събития обаче изместват фокуса от партийните процеси. Задачата ни в София е да избистрим всичко", коментира социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му темата за пряк вътрешнопартиен избор съществува от 30 години. Никога обаче не се е стигало до такъв избор.

Паргов посочи, че в момента социалистите са концентрирани във вътрешнопартийните процеси.

"Когато БСП е във вътрешнопартиен цикъл, обикновено енергията и фокусът не е извън нас, а вътре в нас - кой ще спечели, кой да подкрепим и т.н. Тази кампания е най-дългата в историята на БСП - вече трае 9 месеца. Това създава проблеми. Надявам се час по-скоро да приключим това, защото обществото чака от нас да им покажем накъде да ги водим. От партийните надпревари не ни остава време да се фокусираме върху случващото се извън нас", подчерта лидерът на БСП-София.

Той отбеляза, че социалистите се интересуват от това какво се случва в страната и къде е партията в цялата ситуация.

"Целта е БСП да не се превърне в трета или четвърта политическа сила. През тези 30 години БСП е била национално отговорна партия. Това е нейният ангажимент. Партията трябва да покаже отношение към властта и към управлението. След приключването на изборите в БСП, следва консолидация на партията. Новоизбраният лидер трябва да събере всички хора и течения, после трябва да тръгне към обединение в лявото пространство. Трябва да привлече и част от обществената подкрепа, която в момента е на улицата", обясни Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 3 години

Паргов не е прав. БСП отдавна узряха,изгниха и се скапаха.Доказаха се в управлението,че по нищо не се различават от ГЕРБ.Това са двете страни на една и съща монета и народът еднакво ви ненавижда

50

Анонимен

преди 3 години

43 милиона нарина Борисов за една помийна яма във Варна на един пловдивски олигарх,все още фактор днес в бсп,за да "удари" в сърцето столетницата с троянските си коне,които и те пряко се наредиха,да дръпнат от милионите.Няколко хамелеони,направиха път до Банкя,за да засвидетелстват готовности и лоялност към демагога,който им обещава светли бъднини. БСП,означава Корнелия Нинова. Корнелия Нинова,означава БСП! Другото е баластра,пълнеж при един турски дувар. Кала,не става *** от всяко дърво.ОК!

49

гост

преди 3 години

Нинова има проста задача - Да помага на Толупа, като държи нефелна опозицията. До момента се справя успешно. Ако искате нова партия, дето да предложи алтернатива, тогава правите резачка до корен на Позитано и по места и след това почвате наново.

fallback