Кадър: Facebook

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности по Околовръстното шосе на София. Той започна обиколката от новопостроения мост над Лозен. С премиера е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"БВП по света пада, в САЩ, Великобритания, ЕС. Огромни щети търпят икономиките. Нето за целия свят е минус 10%. По-лошата новина е, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха на нивата от месец март, няма никакъв шанс икономиката през идната година да тръгне нагоре", каза Борисов.

"Искам другите да ми покажат нещо направено от тях. Оставям на хората да преценяват. Икономическите и финансовите мерки работят, готвим план за следващите няколко месеца, влизайки в кризата, България трябва да е подготвена. Предстоят най-тежките дни, година и половина даже бих казал. Пак продължаваме да управляваме най-добре в Европа пандемията. Няма един сектор да не работи в момента, за разлика от цяла Европа. И показателите ни пак са най-добрите", каза той.

Още по темата

"Направили сме движение такова, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. За 30 дни могат да се видят промени", каза Борисов за моста до Лозен. Движението по Околовръстното на София между „Горубляне“ и „Младост“ ще бъде възстановено до 10 септември.

"За 2 минути ще се стига от "Младост" до "Тракия". Мостът над Искъра е готов. Ще видите как ще диша града, след като мостът над "Горубляне" е готов", каза премиерът.

"Темпото на строителство е много бързо", каза министърът на икономиката.

"Слага се LED осветление, всичко да бъде осветено. На 7 септември ще се пусне движението на Околовръстното между "Младост" и "Горубляне" в едната част", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase