Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите от левицата не се регистрираха днес в началото на пленарното заседание, а Александър Симов се закани, че няма да го правят и за в бъдеще, защото този парламент е изчерпан и безсмислен.

"Заседание има днес благодарение на ГЕРБ и Обединените патриоти", отсече той и обвини мнозинството, че е все още на власт само благодарение на полицейските палки.

"Чух какви ли не неща, че протестът бил от лумпени, но няма да приема действията на 100 души да бъдат преписвани на целия народ. Вчера имаше 100 000 души на площада, млади от цялата страна, които казаха ясно: "Оставка". Една от причините тези хора да се съберат е заради това, че сте затворени тук и тропайки по банките си мислите, че изразявате нещо, нищо не изразявате“, обвини Симов.

Още по темата

Според него протестиращите не са лупмени.

"Слушаме как властта е готова да говори с протестиращите месеци наред, но вместо това ги нарекохте маймуни, пияници и какво ли още не. Това са думите, които ви докараха дотам, че само полицейските палки продължават да ви пазят от народната любов“, скочи социалистът.

"Този парламент е безсмислен, отървете се от тези мъки“, призова той.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти БСП допуска голяма грешка, като отказва да се регистрира в заседанията на НС.

Той призова за диалог.

"Институциите трябва да си говорят, а не да воюват, защото в тази война жертва е националното единство и единството на обществото“, посочи Веселинов.

От противопоставянето не печелят парламентарните партии, а тези извън него, като това бил и един от скритите мотиви на обикалящите сградата на НС, които са заемали властови позиции.

"Не е е важно сега кой е започнал първи, а кой ще спре първи и ще тръгне по пътя на нормализацията. Протестът постепенно се превърна в политическо оръжие, в инструмент за печелене на власт и ако допуснем тази война на институциите, ще продължи и по улиците“, коментира Веселинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase