Снимка: Dnes.bg
fallback

Правителството отпуска на Националния осигурителен институт (НОИ) допълнителен бюджет в размер на 5 503 000 лв.

Средствата ще се използват за увеличаване с до 30 на сто на индивидуалните основни месечни работни заплати на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция разпространението на коронавирус COVID-19 и ограничаване на последствията от пандемията.

Oще по темата

Постановлението на МС се приема в изпълнение на новите социално-икономически мерки на правителството в отговор на епидемичната криза. По-високите основни заплати влизат в сила от 1 август 2020 г., съобщиха от правителствена информационна служба.

С допълнителния трансфер ще се покрият разходите за тяхното изплащане и за задължителните осигурителни вноски за сметка на работодателя до 31 декември 2020 г.

Правителството одобри и допълнителни разходи за персонала на НСИ.

Основна задача на над 500 души, работещи в Териториалните статистически бюра, е събирането и обработването на статистическа информация. Служителите са длъжни, в съответствие с изискванията на европейското законодателство в определените срокове да осъществяват анкетните изследвания, независимо от ограниченията, които се налагат от епидемичната обстановка. Провеждането на анкети и интервюта в условията на COVID-19 предполага постоянен контакт с външни лица, като по време на епидемията мерките, които могат да се приложат от други работодатели и администрации, а именно работа от вкъщи, тук са неприложими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ПроСоТо

преди 3 години

власт се брани по два начина:-Или с терор,ОФИЦИАЛНО "разрешен" "за подтискане на несъгласните ,или-Или с пари..А там където тоя номер не върви,го решават с много пари.Тиквата брани олайняненотоси кресло ЗА СЕГА с пари,но то не е защото не е фашага по манталитет..О,не!Просто факта,че сме членове на ЕС, го спира да натисне спусъка...ЗА СЕГА..

16

ПроСоТо

преди 3 години

и друго:-Събирането на статистическа информация се осъществява от ОБРАБОТКА НА ПОДАДЕНИ ДОКУМЕНТИ!!!...Тоест,седят некакви по бюрата си,разлистват документите и оформят "статистиката"!!!ТЕ НЕ ХОДЯТ ПО АДРЕСИ,НЕ ИНТЕРВЮИРАТ ГРАЖДАНИ,дори не се и срещат с тях!!Статистиката е ПО ДОКУМЕНТИ!!...немам думи,немам думи!..То бива наглост и гьонсуратлък,но такива,каквито демонстрира боковата Хунта всеки ден ,просто са срамни и обидни.

15

ПроСоТо

преди 3 години

типично!Обаче не е и смешно..Просто ТРАГИЧНО!ЧИНОВНИЦИТЕ,КОИТО РАБОТЯТ "ЗАД ПРЕДПАЗНО СТЪКЛО" и допускат до залите си само хора с "маски",ще получат 30 /ТРИДЕСЕТ!!/ процентно увеличение на заплатите си за..ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:-"..за превенция разпространението на коронавирус COVID-19 и ограничаване на последствията от пандемията."...КАК ЕДИН ЧИНОВНИК е в състояние да осъществи "превенция и да ограничи последствията от пандемията"?!?!..КАК?По-голяма НАГЛОСТ трудно може да се измисли!И друго:

fallback