Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов е знак за провала на кабинета „Борисов“ 3, смята депутатът от БСП Крум Зарков.

Oще по темата

Според него ефект от оставката няма да има, защото в този кабинет се сменени 15 министри, при положение, че съставът на Министерския съвет е 19.

„Навън хората протестират за върховенство на закона, борба с корупцията и съдебна реформа – министърът на правосъдието подава оставка, вторият в този кабинет. Г-н Кирилов е жертва на това, че раболепно изпълняваше всичко, което му спуснат, колкото и налудничаво то да звучи за всеки един юрист“, коментира народният представител от левицата пред bTV.
 
Зарков уточни, че протестиращите не искат оставката на Кирилов, а на цялото правителство.

„Истината е, че който и да сложите за министър на правосъдието, в едно правителство, което не говори и не смее да погледне към съдебната реформа, с едно мнозинство, което подпечатва като с гумен печат каквито и закони да му снесат, с един ВСС, който не успява да се оттегли от раболепниченето на главния прокурор – в такава ситуация не виждам кой министър на правосъдието може да се справи“, добави социалистът.
 
Според него публичните изяви на Кирилов и отношението към него в социалните мрежи са допринесли, но не са основната причина за хвърлената оставка.

Относно проекта на ГЕРБ за нова Конституция, социалистът беше категоричен, че БСП няма да размисли и да се включи в консултациите.

„Категорично – „Не!“. Няма да легитимираме един опасен и вреден процес, заиграване с основния ни закон по абсолютно безотговорен начин, който цели печелене на политическо време“, уточни той и допълни, че в левицата няма разногласия по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

некой местен

преди 3 години

се изцепи днес, че съдии и прокурори требвало да работят независимо и по съвест - *** тия закони за какво са като ще решават съдбата на хората по съвест - ква е гаранцията че съвестта им съвпада със законите

28

АНОНИМЕН

преди 3 години

До Чоки.. 18 . Браво, Чоки, КОМУНИСТИТЕ СА ФАШИСТИ И ФАШИСТИТЕ СА КОМУНИСТИ. Неоспорим факт, историята говори : атентатори, превратаджии, убийци, крадци . Това е неоспорим ФАКТ, а това на снимката адвокатче, новоизлюпено комунисче, е абсолютно сополанче. Акъл ще ни дава, хайде де .

27

До 36

преди 3 години

3 1Ей мъжки, не дей да бъркаш протестиращите с дъртата брантия БСП - немат общо. Що си мислиш, че недоволните хора от ОП и ГЕРБ хора искат да гледат пажове като тебе, дърти брантии и сенилни старци от БСП . Земи се освести малко######Толкова сте задръстени и не проумявате ,че с тези протести ще докарате БСП на власт. И ,тогава ще ядете хурката.

fallback