Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата

Според него, докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно.

„Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска“, припомня той.

По думите му в същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

„В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем“, отбелязва премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

276

Иван

преди 3 години

Колко едър човек а какъв сладък малък доказан лъжльо....

275

Русия

преди 3 години

Премиер на най мизерната държава ф Ефропа.Гуем си бате!

274

АЗ СЪМ ТОЛУП

преди 3 години

БОЙКО ЩЕ РАЗДАВА И ПРЕЗ ОКТОМВРИ ПО 50 ЛВ ... Само да си знаете че това са пари от кредитите от ЕС . Гръцкия сценарии идва ,ама не очаквайте помилване от ЕС,нас ще ни глобят за разхищение и неправилно разпределение на средства. . А за умните и красиви които ще ме оборват че тва са пари от бюджета ЗА БОРБА С КОРОНАТА , а не кредити .. скоро време ще разберете истината.Зимата като дойде ще ви каже "НЕМА ПАРИ АЗ ВИ ГИ ДАДОХ" и ще сте вие виновни.Бойко раздава пари после бяга в Брюксел ,а нас ни чака Виденова зима . Който дойде след него да се оправа .

fallback