Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

БСП няма да влиза в дискусията за промени в Конституцията и парламентарната група на левицата ще е единодушна по този въпрос. Това обяви соцдепутатът Крум Зарков пред bTV.
 
„Разговори за промяна в основния закон може да има, дебат трябва да има, но в рамките на предизборна кампания – когато си подадат оставката и отидем на избори. Там всяка партия да представи своите виждания как ще се развива държавата и затова дали счита, че трябва да има промени в Конституцията, коментира той.

Според него ГЕРБ не предлага промени, а „един миш-маш“.

Oще по темата

„Те самите са объркани, между изявлението на премиера и текста от а има разлики“, обясни Крум Зарков.
Той смята, че огромна част от нещата, които се предлагат, не изискват нова Конституция, а промяна чрез обикновено народно събрание.

„Предлагат стария текст, само че разбъркан, по необясним начини, а там където са пипнали, са си оставили ръцете“, заяви той.

Според него са направени и опасни неща, защото мотивите им са неизяснени.

Истинските мотиви не са рестарт на държавата, а печелене на време и объркване на обществото, смята още Крум Зарков.   
 
„Абсолютно опасно е да се заличи целият преамбюл със словосъчетания като социална държава и демократична държава, които осветяват цялата Конституция. Опасно е да се заличат думи като мир, свобода, солидарност, търпимост. Опасно е да се заличи и Великото народно събрание, защото означава, че пишете Конституция като на черна дъска и всяко следващо мнозинство може да я изтрива“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Червените крадци

преди 3 години

Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)

43

СКОРПИОН !

преди 3 години

Може ли, някой да ми отговори на въпроса: Партия която е забранена със закон за ПОЛИТИКО- КРИМИНАЛНОТО си управление, БКП-БСП, да има претенции за власт! Може ли да бъде полезна за развитието на държавата и обществото, с криминалната си биография?! Столетницата дойде с преврат 44г., и донесе хиляди злини на българския народ : " НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, И НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО ! ". Болшевишката хунта, дори не се извини за невинно пролятата българска кръв! Кои са заблудените вярващи?

42

Напънала се мишката

преди 3 години

и родила проект за нова конституция.

fallback