Снимка: Bulgaria ON AIR

За добро или зло не всичко в живота ни се подчинява на математическите закони. Например механичният сбор от два монолога не прави пълноценен диалог. Възможна ли е комуникацията между недоволните хора от палатки, улици и площади и политиците, сякаш обитаващи друга пространствена реалност?

"Май забравихме, че съществува и една голяма криза, породена от пандемията. В средата на март, когато вирусът настигна България, в дни на бедствие има паника, има и хора, които помагат. След около четвъртия месец обаче настъпва разочарование. Това каза за "България сутрин" психологът Иван Игов. 

По думите му няма страна в света, където това разочарование да не предизвиква реакция.

"Кризата води до загуба на контрол, всичко е блокирано, това се натрупа и сега социолозите се чудят какво става", обясни Игов за Bulgaria ON AIR. 

"Случват се странни неща - като това  президентът да вика "Вън мафията, а после сяда на една маса със съветника на Илия Павлов", допълни той.

Хората искат да си върнат живота и държавата, но пропълзяват външни организации, които се измъкнаха от тайни кътчета, и се опитват да оглавят протеста, каза Игов.

"Нова идея би се родила, ако има организация сред хората на площадите, а такава няма", коментира той.

Според него също така е изместен фокусът от обикновения човек и неговите искания.

"Оттук тръгна допълнителна вълна от напрежение. В момента не се говори за увеличаващите се случаи на домашно насилие, суициди", каза още събеседникът.

По думите му постът на Борисов с внуците му от неделния ден звучал наивно, а на нас в момента ни трябвал истински лидер.