Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов. Това е един от вариантите, които премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори.

"Младите хора протестират искрено, желаейки да променят нещо в страната. Те искат смяна на модела. Смяна на модела без смяна на Конституцията не може да има. Те ще останат излъгани", заяви лидерът на СДС Румен Христов в "България сутрин".
Oще по темата


Според него това, което забелязваме през последния месец, е битка за създаване на служебен кабинет, а не толкова за провеждане на ранни избори.

В една демократична държава, каквато претендира, че е България, тези въпроси се решават на избори. Хората гласуват, определят тези, които ще управляват. Защо десните трябва да спечелят отново? Десницата е формация, която е "за" ЕС, а левицата - с носталгията към бившия Съветски съюз и Евразия", коментира той.

По думите му пред Bulgaria ON AIR идеите на ГЕРБ и СДС за големите неща, които определят посоката на развитието на България и дясното, което я защитава, съвпадат.

Христов коментира и критиките към управляващите относно решението да бъде изтеглен 1 млрд. лв заем от ЕС.

"Тук дебатът е - единият път е "давате малко", другият - "защо вземате заеми". Нека да се уточним. Имаме тази възможност да подпомогнем секторите, които са в много тежко положение с вземане на заем", заяви лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Христо Христов

преди 3 години

До ЕЛИВземи си хапчетата, да се успокоиш и спреш да крещиш.

33

Христо Христов

преди 3 години

До Петкан/36сДС направиха най-бандитската приватизация... масовата почна при Виденов.

32

Георги

преди 3 години

До ЕЛИ Сравнявате държави които са на светлинно разстояние във всичко !Какво бихте казали за закони и спазването им ?Дали австрииците са подарили природните си ресурси?Само туризъма ли е важен за благополучието на една държава ? А и има ли място за сравнение на строителството на тамошните и тукашните пътища ?

fallback