Снимка: Bulgaria ON AIR

Обратното броене до първите в историята преки избори за партиен лидер на БСП вече тече. Днес приключва срокът за подаването на документи от желаещи да застанат на председателския пост. Партията ще остане за месец без своя досегашен лидер Корнелия Нинова в разгара на горещото политическо лято.

" Хората чакат политика. Има протест и няма кой да даде посока за бъдещето. Една година се занимаваме с избор на председател. Хората чакат политика, няма кой да даде посока за бъдещето", каза за "България сутрин" депутатът от БСП Красимир Янков, който е сред кандидатите за поста на Нинова.

Той определи събитията от последните седмици като протести на отрицанието - отхвърляне, оставка и беше категоричен, че протестиращите искат да живеят по-добре.

Още по темата
По думите му, ги няма социалните искания, които са във функцията на партиите.

"Партиите трябва да предложат политики. Надявам се да изчистим недоразуменията в БСП и ще можем да даваме решения", заяви Янков за Bulgaria ON AIR.

"Събирането на Борисов беше демонстрация и съм забелязал, че той прави подобни събития преди избори. Няма диалог, но видяхме, че Бойко Борисов предупреди, че може да подаде оставка", допълни събеседникът.

Премиерът не разбирал какви процеси текат в обществото и защо му искат оставката, нямал и намерение да подава оставка, смята социалистът.

"Ключов е въпросът какво раздели Нинова и Добрев. Партията се нуждае от промяна, не може да бъде припозната като такава, която може да решава съдбата на хората", допълни народният представител.

Според Янков раздаването на команди било способ на Борисов. БСП обаче не можела да измени на идеите си, трябвало да е адекватна на онези, които чувствали голямата ножица между бедни  богати.

"Нееднократно сме доказвали, че можем да бъдем мобилизирани в кратки срокове. В момента няма доверие към БСП, това трябва да стресне членовете, симпатизантите и ръководството на партията", подчерта още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase